moracica2-1000x555

Završetak prioritetne dionice auto-puta do kraja naredne godine

Gradnja prioritetne dionice auto-puta od Smokovca do Mateševa neće biti završena u roku, a po optimističnom scenariju trebalo bi da bude završena do kraja naredne godine, saopšteno je nezvanično Pobjedi iz Ministarstva saobraćaja.

Po ugovoru, ova dionica je trebalo da bude završena u maju neredne godine. Gradnja prioritetne dionice dugačke 41 kilometar počela je 11. maja 2015. godine, od kada kreće rok od četiri godine za završetak radova.

Predstavnik nadzornog organa projekta francusko-italijanskog konzorcijuma Ingerop Conseil & Ingenierie Geodata Engineeringa Jovan Ivanović saopštio je u emisiji ABS na RtCg da se, na osnovu planova i dinamike koju dobijaju od CRBC, može očekivati da radovi na prioritetnoj dionici budu završeni do kraja naredne godine.

Jedan od razloga za kašnjenje, kako je rekao, mogao bi biti nerealno postavljen rok. Najavio je da će most Moračica biti funkcionalan krajem ljeta naredne godine.

 “Na osnovu dinamike koju dobijamo od izvođača, a mislim da je realna dinamika s aspekta izvođenja radova, očekujemo da ovaj most bude premošćen, odnosno da rasponska konstrukcija bude završena u avgustu naredne godine”,  rekao je Ivanović.

Krajem maja iz Ministarstva saobraćaja je Pobjedi rečeno da je menadžment CRBC-a najavio da će angažovati sve raspoložive resurse kako bi završio posao u u ugovorenom roku.

“Svjesni smo da je produženje roka realizacije infrastrukturnih projekata danas gotovo uobičajena pojava i kod projekata mnogo manje vrijednosti, kako u Crnoj Gori, tako i u svijetu, jer se primarno u vidu ima njihova kapitalna vrijednost i značaj, međutim angažovanje dodatnih ljudskih resursa i mehanizacije, prema riječima menadžmenta CRBC-a, pojačaće dinamiku izvođenja radova na cijeloj trasi”, poručeno je ranije iz ministarstva.

Resorni ministar Osman Nurković je 20. jula u parlamentu saopštio da bi ugovoreni rok za završetak gradnje prioritetne dionice mogao biti produžen.

Izvor: Cdm

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *