poljoprivreda-1000x555

Za uvezivanje poljoprivrede i turizma podrška ministarstva do 5.000 eura

Poljoprivredni proizvođači u ruralnim područjima, koji su zainteresovani da prošire svoju ekonomsku aktivnost i na pružanje turističkih usluga na gazdinstvu, imaju mogućnost da to urade uz podršku Ministarstva poljoprivrede u iznosu od 50 odsto investicije.

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u skladu sa Agrobudžetom za 2017. godinu i budžetskom linijom “Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti u ruralnim područjima”, objavilo je danas Javni poziv za dodjelu podrške investicijama za razvoj ruralnog turizma za 2017. godinu.

“Kroz ovaj Javni poziv poljoprivredni proizvođači imaju mogućnost da svoje poljoprivredne aktivnosti uvežu sa turizmom. Uz podršku Ministarstva moguće je adaptirati objekte na poljoprivrednom gazdinstvu u ruralnim područjima, u svrhu pružanja turističkih i/ili ugostiteljskih usluga. Podrška se daje i za kupovinu namjenske opreme potrebne za pružanje ugostiteljskih i/ili turističkih usluga na svom gazdinstvu”, saopšteno je iz Ministarstva.

Podržavaju se investicije u visini od 1.000,00 eura do 10.000,00 eura, sa podrškom Ministarstva koja iznosi 50 odsto od ukupne vrijednosti investicije.

Javnim pozivom se utvrđuju uslovi, kriterijumi i način prijavljivanja za korišćenje podsticajnih sredstava.

“Korisnici podrške moraju biti registrovani u Registru poljoprivrednih gazdinstava najkasnije do 10. maja 2017. godine, dok u trenutku predaje zahtjeva za odobravanje projekta moraju biti registrovani u relevantnim registrima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja i/ili uprava u sastavu Ministarstva, odnosno za: sektor mlijeka, mesa, pčelarstva, slatkovodne akvakulture (takođe moraju biti registrovani), proizvodnje jaja i sektor biljne proizvodnje u registrima Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove, sektor slatkovodne akvakulture u registrima Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove i u Centralnom registru privrednih subjekata, sektor vinogradarstva i maslinarstva u registrima Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja”, ističu u Ministarstvu.

Rok za podnošenje Zahtjeva za odobravanje projekata je 26. april 2017. godine.

 

Izvor: cdm.me

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *