eb4d7bceb0468b8e045436050c0e8413_thumb-1000x500

Za ulaz u Nacionalne parkove od jednog do četiri eura

Nacionalni parkovi Crne Gore privlače brojne ljubitelje prirode i boravka u zaštićenim područjima. Kako ističu, njihov cilj nije povećanje broja posjetilaca, već unapređenje kvaliteta ponude, jer time promovišu ljepote zaštićenih prirodnih područja, ali – prije svega – Crne Gore.

Od početka godine, crnogorske nacionalne parkove posjetilo je oko 100.000 posjetilaca, što je za oko 20 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Iz preduzeća koje upravlja ovim izuzetnim prirodnim resursima očekuju da će se trend povećanja broja posjetilaca nastaviti i da je na redu još jedna rekordna turistička sezona.

“Najatraktivnija turistička ponuda svakako je splavarenje drvenim splavovima na Tari i rafting gumenim čamcima, planinarenje i vožnja biciklima, sportski ribolov i krstarenje Skadarskim jezerom, šetnja Ivanovim koritima i posjeta Mauzoleju, obilazak planinskih jezera, posebno šetnje stazama oko Crnog, Biogradskog ili Hridskog jezera”, rečeno je Dnevnim novinama iz NPCG.

Kada je u pitanju smještaj, bungalovi na Lovćenu i Biogradskoj gori su spremni za posjetioce.

“Visina naknada za ulazak u nacionalne parkove, uz korišćenje svih pješačkih, biciklističkih i planinarskih staza, za predio sa UNESCO-ve liste – NP Durmitor i za jednu od posljednjih prašuma u Evropi – NP Biogradsku goru iznosi tri eura. Za područje sa liste Ramsar koja je i prekogranični zaštićeni prostor prirode – NP Skadarsko jezero ulaz je četiri eura, za NP Lovćen dva, a za najmlađi nacionalni park, Prokletije samo euro. Ulaz u sve nacionalne parkove je besplatan za djecu do sedam godina”, istakli su iz sagovornici ovog lista.

Izvor: Cdm

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *