unnamed-127-1000x555

Za stanove radnicima 600.000 eura

Ministar prosvjete Damir Šehović i predsjednik Sindikata prosvjetnih radnika Zvonko Pavićević potpisali su danas Sporazum o obezbjeđivanju sredstava za rješavanje stambenih potreba zaposlenih u prosvjeti kojim se Vlada obavezala da u poseban fond Sindikata prosvjete Crne Gore uplaćuje godišnji iznos od 600.000 eura u periodu od 2017. do 2019. godine.

Šehović je nakon potpisivanja Sporazuma izrazio zadovoljstvo zbog uvećanja godišnjeg iznosa namijenjenog za rješavanje stambenih pitanja koji je prema prethodnom sporazumu iznosio 450.000 eura, a prema novom sporazumu iznosiće 600.000 eura.

“To znači da ćemo u naredne tri godine izdvojiti 450. 000 eura više nego što je izdvajano do sada“, kazao je Šehović.

On je podsjetio da je preko Stambene zadruge prosvjetnih radnika “Solidarno“ dodijeljeno 737 stambenih jedinica prosvjetnim radnicima u jedanaest opština u Crnoj Gori, kao i da je Vlada od osnivanja do danas izdvojila oko 5.700.000 eura za rješavanje stambenih pitanja zaposlenih u prosvjeti što govori o punoj posvećenosti Vlade unapređenju položaja prosvjetnih radnika.

U tom smislu, Šehović je ukazao i na benefite koje će prosvjetnim radnicima donijeti  reforma kroz izmjenu Zakona o opštem obrazovanju i vaspitanju, uspostavljanjem nove institucije u vidu Fonda za kvalitet i talente preko kojeg će biti nagrađivani najbolji prosvjetni radnici u Crnoj Gori.

“Siguran sam da ćemo sa Sindikatom prosvjete i ostalim zainteresovanim stranama zajednički raditi na unapređenju obrazovnog sistema koji je Vlada prepoznala kao jedan od prioriteta“, zaključio je Šehović.

Predsjednik Sindikata prosvjetnih radnika Zvonko Pavićević  je istakao da u dugogodišnjem radu na unapređenju položaja prosvjetnih radnika, naročito u dijelu rješavanja stambenih potreba, Sindikat ima razumijevanje i podršku Ministarstva prosvjete. On je podsjetio da se prosvjetnim radnicima godišnje dodjeljuje od 50 do 70 stanova pod uslovima koji su izuzetno povoljni.

Pavićević je naglasio da ima nerješenih problema u prosvjeti, ali da je uz saradnju svih zainteresovanih strana i podršku Ministarstva otvoren put ka rješenju problema.

Izvor: Onogošt

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *