USLOVI KORIŠĆENJA

Podaci i informacije objavljene na ovom portalu mogu se koristiti isključivo u lične i nekomercijalne svrhe. Zabranjeno je svako modifikovanje, kopiranje, štampanje, javno prikazivanje i reprodukovanje, distribuiranje ili na drugi način javno objavljivanje informacija sa ovog portala u komercijalne svrhe, bez pisane saglasnosti Privrednog portala.

Ni jedan dio portala ne smije se koristiti u nezakonite svrhe, niti za promovisanje istih. Korisnici Portala ne smiju ni na koji način objavljene informacije koristiti u svrhe izazivanja rasne, vjerske i nacionalne mržnje i netrpeljivosti ili ih koristiti u bilo kojem kontekstu koji sadrži vulgarnosti i pozive na nasilje.

Zabranjeno je svako lažno predstavljanje i objavljivanje netačnih podataka u vezi sa Portalom i osobama vezanim za isti.

Zabranjeno je svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrže viruse ili slične programe napravljene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg kompjuterskog softvera i hardvera.

Zabranjeno je objavljivanje i razmjena sadržaja koji krše važeće domaće i međunarodne propise.

Oglašavanje i linkovanje

Privredni portal, pored navedenog, objavljuje i reklamne poruke oglašivača, besplatne sadržaje i linkove na druge web stranice.

Sve sadržaje Portala korisnik koristi na sopstvenu odgovornost.

Portal ne snosi odgovornost za istinitost i kvalitet sadržaja reklamnih poruka.

Portal može sadržati linkove ka drugim sajtovima, koji su postavljeni u dobroj namjeri i kao pogodnost za korisnike, te takve linkove Portal ne kontroliše niti je odgovoran za sadržaj istih.

Uslovi korišćenja primjenjuju se na sve sadržaje i usluge, kao i na sve korisnike Privrednog portala.

Autorska i imovinska prava

Privredni portal poziva korisnike na saradnju u vidu objavljivanja autorskih tekstova i drugih autorskih sadržaja.

Dostavom autorskog teksta i drugog autorskog sadržaja portalu korisnik prenosi sva autorska i imovinska prava na Privredni portal koji zadržava pravo reprodukovanja i distribucije, bez naknade i bez vremenskog i prostornog ograničenja. Autor garantuje da je sadržaj isključivo njegovo vlasništvo. U slučaju bilo kakvih zahtjeva trećih lica, korisnik koji je poslao materijal obavezuje se da nadoknadi Portalu svaki oblik štete koja je nastala objavom materijala. Korisnik zadržava moralna autorska prava.

Zabranjeno je korišćenje autorskog sadržaja Privrednog portala bez prethodno pribavljene dozvole vlasnika prava.

Svako neovlašćeno korišćenje sadržaja Privrednog portala je kažnjivo i vlasnik prava shodno Zakonu o autorskim i srodnim pravima ima pravo na zaštitu od neovlašćenog korišćenja, kao i na naknadu štete prouzrokovane neovlašćenim korišćenjem.

Prenošenje autorskog sadržaja Portala dozvoljeno je uz prethodno pribavljeno odobrenje vlasnika prava, uz obavezno navođenje izvora ili linkovanje izvornog sadržaja Portala.

Video sadržaji

Portal nije odgovoran za legalnost i kršenje autorskih prava u vezi snimaka i sadržaja koji se hostuju na sajtovima poput YouTube, Google, Vimeo, Yahoo i ostali… Samim tim ukoliko ima snimaka za koje smatrate da krše autorska prava molimo Vas da se obratite sajtovima na kojima se hostuju takvi snimci i prijavite ih kako bi isti bili uklonjeni.

Privredni portal zadržava pravo da bez najave promijeni ili modifikuje pravila i uslove korišćenja portala.

Portal će o promjenama i dopunama pravila portala korisnike informisati objavljivanjem na portalu ili putem e-maila.