411030-prosechnata-plata-vo-crna-gora-501-evro-1000x555

U Crnu Goru stiglo 63 odsto više Njemaca

Crna Gora bilježi znatan rast broja turista sa određenih tržišta zahvaljujući sve boljoj dostupnosti naše zemlje posjetiocima sa različitih meridijana.

Evropska komisija za putovanja (ETC) u novom izvještaju o broju turista u prvih pola godine, navodi skoro kao kuriozitet podatak da je u našu zemlju u tom periodu stiglo čak 63 odsto više turista iz Njemačke. Razlog su, preciziraju, “novi direktni letovi koji su bili katalizatori ovako značajnog rasta”.

Njemačka, Francuska i Velika Britanija, kao glavna evropska emitivna tržišta zemlje iz kojih dolazi najveći broj turista povećale su broj dolazaka u glavnim destinacijama širom Evrope, ali su najveće pozitivne razlike u odnosu na godinu ranije upravo zemljama istočnog Mediterana, uključujući Hrvatsku, Maltu i Kipar.

“Putnici se vraćaju u Tursku koja bilježi rast od 33 odsto, a brojke su dodatno poboljšane zbog širenja tržišta na Kinu. Rast posjete balkanskih država, kao što su Hrvatska sa 27 odsto i Crna Gora sa 22 odsto takođe je uslovljen boljim avionskim konekcijama”, dodaje se u izvještaju “Evropski turizam Trendovi i prognoze 2018”.

Izvor: Cdm

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *