vjeternik

Tunel Vjeternik probijen 1.600 metara, radi se danonoćno

Tunel Vjeternik, jedan od najzahtjevnijih objekata prioritetne dionice puta Bar-Boljari, probijen je 1.600 metara, potvrdio je Dnevnim novinama šef odsjeka za inžinjering u kompaniji CRBC Wang Xinwei.

Građevinska dozvola za izgradnju tunela Vjeternik izdata je 28. aprila od kada su zvanično počeli radovi na tom objektu. Ukupna dužina tunela iznosi 5.891 metar – desna cijev 2.852, a lijeva 3.039 metara.

Kako je kazao Xinwei, do sada je, na ovom objektu, završeno 30 odsto radova.

“Probijeno je 1.600 metara, a radovi se odvijaju u tri smjene. Na probijanju tunela Vjeternik, koji je najzahtjevniji objekat “sekcije 2″, angažovano je 88 radnika”, objasnio je Xinwei.

Kada sada stvari stoje, Vjeternik će biti probijen u aprilu 2018. godine.

“Dnevno probijemo od 12 do 15 metara. Zadovoljni smo kako teku radovi i očekujemo da svi rokovi budu ispoštovani. Pored iskopavanja radimo i betoniranje, odnosno oplatu tunela”, istakao je on.

Najveći problem, prema njegovim riječima, zadale su im podzemne pećine na koje su naišli prilikom probijanja tunela.

“Tokom probijanja, naišli smo na oko 100 pećina. Zbog toga smo morali da angažujemo stručni tim iz Kine koji je uspješno riješio ovaj problem. Baš zbog ovakve geološke situacije, tunel Vjeternik je najzahtjevnijih objekata”, rekao je Xinwei.

Na “sekciji2”, pored Vjeternika radi se i na probijanju tunela Vilac i Klopot.

“Tunel Vilac probijen je 537 metara, odnosno 33 odsto posla je urađeno. Uposlena su 82 radnika koja dnevno probiju šest metara. Očekujemo da ćemo ovaj tunel zavtršiti u decembru ove godine. Kada je u pitanju Kolopot, on je od ukupno 1.800 metara probijen 980, odnosno skoro 50 odsto posla smo uradili. Ovo je ujedno i prvi tunel koji će biti probijen, a njegov završetak očekujemo u septebru ove godine”, zaključio je Xinwei.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva predalo je novi zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za poddionicu 4.4.1, prioritetne trase auto-puta Bar-Boljare.

Na ovom dijelu auto-puta biće izgrađeni mostovi “Tara 1” i “Tara 2”, tunel Mateševo, zatim petlja na Mateševu, kao i pripadajući dijelovi otvorene trase.

Prema saznanjima Dnevnih novina, Ministarstvo održivog razvoja i turizma po ubrzanoj proceduri će izdati građevinsku dozvolu, što će značajno povećati dinamiku radova na prioritetnoj dionici auto-puta Smokovac-Uvač-Mateševo.

Za gradnju prve dionice do sada je izdato 12 dozvola, a do sredine juna biće izdate sve dozvole.

Izvor: CdM

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *