2017-11-28-12-43-36_resized

Slikaj i plati: Erste banka pokrenula novu mBanking aplikaciju

Erste banka je danas predstavila mBanking aplikaciju za Andriod i iPhone pametne telefone sa inovativnom uslugom „Slikaj i plati“. Usluga „Slikaj i plati“ omogućava građanima plaćanje računa jednostavnim fotografisanjem dijela računa i uz samo par dodira ekrana: aplikacija obradi fotografisani dio računa i platni nalog se automatski popunjava, a zatim korisnici potvrde iznos i transakciju.

Erste mBankingom je moguće platiti račune za telefon, komunalije, električnu energiju… Aplikacija je besplatna za sve korisnike Erste NetBankinga, a dostupna je na Google Play i App Store u dvije verzije, na našem i na engleskom jeziku.

Novi klijenti uslugu mBankinga ugovaraju u paketu sa NetBankingom filijalama Erste banke, po cijeni od 2 EUR mjesečno. Provizije za transakcije Erste mBankingom i NetBankingom u domaćem platnom prometu su do 50% niže u odnosu na one koje se plaćaju na blagajni.

„Nove tehnologije nam otvaraju široko polje da budemo kreativni, a mi pokušavamo da ih iskoristimo kako bismo pojednostavili finansijske usluge i napravili ih još pristupačnijim. Uz Erste mBanking sada zaista možemo reći da nosimo banku u džepu. Korišćenje elektronskog bankarstva u Crnoj Gori i dalje nije na nivou nekih razvijenijih tržišta, ali uz savremeni, siguran i veoma jednostavan za korišćenje servis Erste mBanking možemo očekivati da će se i to mijenjati“, rekao je Bojan Burić, direktor Sektora direktnih kanala u Erste banci.

Erste mBanking aplikacija mobilnog bankarstva klijentima nudi pregled stanja i plaćanja preko svih računa klijenta u Erste banci; pregled stanja i prometa kreditnih kartica; mogućnost plaćanja u nacionalnom platnom prometu uz niže provizije; mogućnost plaćanja u inostranom platnom prometu;  pregled rezervisanih sredstava po računima, kao i druge funkcionalnosti. Osim „Slikaj i plati“ usluge, korisnici mBankinga mogu koristiti i jedinstvenu „eUplatnicu“ – automatski kreiran nalog za plaćanje koji je povezan sa ugovornim trajnim nalogom, a za koji klijent sam bira kada će ga realizovati i proslijediti na plaćanje.

Erste mBanking sadrži i brojne druge opcije: navigaciju kroz mrežu svih bankomata i filijala Erste banke u Crnoj Gori, navigaciju do najbližeg prodajnog mjesta sa popustima za korisnike Erste platnih kartica, konverziju valuta, ugovaranje štednje, trajnih naloga, direktnog zaduženja i eUplatnice, slanje poruka Banci. Ekrani aplikacije se mogu personalizovati ubacivanjem omiljenih fotografija prema željama klijenta, a klijenti mogu podesiti i posebna imena za račune, u zavisnosti od njihove namjene.

Klijenti se loguju na aplikaciju mBankinga uz pomoć display kartice ili besplatnog mTokena, novog načina autentifikacije koji se može koristiti i za uslugu NetBanking.

Aplikacija Erste mBanking dostupna je na Google Play i App Store i građanima koji nijesu klijenti Erste banke, a nudi im korisne informacije kao što su navigacija do najbliže Erste filijale ili bankomata, kontakt s Bankom, informacije o aktuelnoj kursnoj listi i kalkulator štednje.

Izvor: Služba komunikacija Erste banke

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *