mek

Raspisan Javni poziv za učešće u Programu za unapređenje inovativnosti u MSP

Javni poziv za prijavu malih i srednjih preduzeća iz oblasti prerađivačke industrije za učešće u Programu za unaprjeđenje inovativnosti u malim i srednjim preduzećima za 2017. godinu raspisan je danas i trajaće do 26. maja.

Ukupan budžet opredijeljen za realizaciju Programa je 30.000 eura, a maksimalan iznos opravdanih troškova po preduzeću je ove, u odnosu na prošlu godinu, povećan sa 2.500 eura na 3.500 eura bez PDV-a.

Cilj Programa je poboljšanje inovativne sposobnosti malih i srednjih preduzeća u prerađivačkoj industriji, odnosno unapređenje razvoja i uvođenje inovacija uz korišćenje konsultanskih usluga.

Kroz pomenuti Program Ministarstvo ekonomije će odobriti finansijsku pomoć preduzećima za inovaciju proizvoda, poslovnog procesa, inovaciju u organizaciji i marketingu koja može uključivati: izradu tehničke dokumentacije/rješenja za razvoj proizvoda, izradu i testiranje prototipa proizvoda, izradu alata i ICT i softverskih rješenja za razvoj novog i poboljšanje procesa proizvodnje/isporuke, razvoj novog ili poboljšanog metoda organizacije poslovanja, izradu tehničke dokumentacije za dizajn proizvoda, kao i prototip dizajna u digitalnoj formi i izradu tehničkog ili softverskog rješenja za metod distribucije i formiranja cijena.

Preduzeće može podnijeti jedan zahtjev za realizaciju jedne od ponuđenih inovativnih aktivnosti uz obavezu da finansira troškove eksternog konsulanta za realizaciju inovativne aktivnosti u visini od 100% i nakon završetka aktivnosti traži povraćaj u visini od maksimalno 50% opravdanih troškova, bez PDV-a.

Prijavna dokumentacija za učešće u Programu, sa detaljnim informacijama o namjeni, uslovima i kriterijumima, procedurama sprovođenja Programa može se preuzeti u Ministarstvu ekonomije (Rimski trg 46, Podgorica, III sprat, kancelarija broj 8), kao i na web stranici www.mek.gov.me.

Izvor: PR Služba Ministarstva ekonomije

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *