untitled

Održan sastanak Odbora za razvoj baze podataka puteva

Prvi sastanak Nadzornog Odbora projekta “Razvoj baze podataka puteva” održan je juče u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva uz učešće predstavnika Ministarstava finansija i evropskih poslova, Direkcije za saobraćaj, SPEA ENGINEERING i Delegacije Evropske unije.

Nadzorni odbor je tijelo koje je formirano u cilju monitoringa rezultata, ocjene uspješnosti implementacije, sagledavanja, diskusije i odobravanja Izvještaja o napretku projekta. Ovaj sastanak bio je prilika da se članovi upoznaju sa Uvodnim izvještajem, tehničkim dijelom projekta, kao i sljedećim aktivnostima projekta. Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova takođe su članovi ovog Odbora.

U uvodnom obraćanju, ispred Direktorata za međunarodnu saradnju i EU fondove, prisutne je pozdravila Danijela Kapa i informisala da je sa kompanijom SPEA ENGINEERING za projekat Razvoj baze podataka puteva potpisan ugovor 21. novembra 2017. godine, odnosno da su od 11. decembra 2017. počele ugovorne obaveze.

Ugovor je potpisan na iznos od 356.895 eura od kojih su 303.360  IPA finansijska sredstva (85o odsto) i 53.534,25 nacionalno učešće (15 odsto).

Cilj projekta “Razvoj baze podataka puteva”  je prikupljanje i obrada podataka magistralnih i regionalnih puteva u ukupnoj dužini od 1783 km, kako bi se uspostavio kompjuterizovani sistem upravljanja mrežom puteva, saopšteno je iz Ministarstva saobraćaja i pomorstva.

Na ovaj način će se, kako su kazali, omogućiti podrška Direkciji za saobraćaj koja je krajnji korisnik ovog projekta u obavljanju poslova upravljanja, razvoja, izgradnje, rekonstrukcije, održavanja i zaštite državnih puteva.

Period implementacije projekta je 12 mjeseci.

Izvor: Cdm

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *