O nama

O INOVACIONO-PREDUZETNIČKOM CENTRU TEHNOPOLIS

Inovaciono-preduzetnički centar Tehnopolis osnovan je od strane Vlade Crne Gore 11. septembra 2014. Resorno zaduženo je Ministarstvo nauke, dok su partneri na projektu Opština Nikšić, Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Investicno razvojni fond Crne Gore.

Tehnopolis je usmjeren na razvoj mikro, malih i srednjih preduzeća, pruža usluge konsaltinga, treninga, obezbjeđuje kancelarijski prostor, konferencijski prostor i u bliskoj budućnosti, biohemijsku laboratoriju i laboratoriju za industrijski dizajn. Osim toga, mi radimo i na promociji i razvoju preduzetništva, rasta baziranog na znanju i komercijalizaciji inovacija. Naš osnovni cilj je da uspostavimo intenzivniju saradnju između naučne zajednice i privrede, kao i da motivišemo mlade ljude da razmišljaju proaktivno ka realizaciji svojih poslovnih ideja. Naše aktivnosti su primarno namijenjene preduzećima čije se poslovanje zasniva na naučno-istraživačkom radu, razvoju i primjeni novih tehnologija, odnosno na aktivnostima koje imaju visok potencijal rasta, u skladu sa strateškim ciljevima Crne Gore.

O PRIVREDNOM PORTALU

Privredni portal osnovan je u skladu sa misijom Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis i predstavlja jedan od “alata” koji će biti korišćeni u cilju razvoja privrede Opštine Nikšić.

Prvenstveno predstavlja informativnu platformu na kojoj su dostupne sve informacije koje se tiču preduzetništva, privrede i biznisa. Dodatno, Privredni portal ima ulogu da učini vidljivim svaki biznis poduhvat kako lokalnih, tako i regionalnih preduzetnika i da promoviše njihove ideje, pristupe, želje i potrebe. Promotivni aspekt ove platforme je veoma značajan, jer predstavlja jedinstveno mjesto koje okuplja sve privrednike naše Opštine, a veliki broj posjeta i laka dostupnost omogućavaju da sve zainteresovane strane brzo dobiju informacije koje im plasiramo.

Naš cilj je da na kvalitetan način prezentujemo osnovne podatke, najnovije vijesti, ponude proizvoda i usluga svih subjekata koji posluju na crnogorskom tržištu, kao i aktuelne informacije sa regionalnih i međunarodnih tržišta.

Sadržaj Portala kreira naš tim, koji koristeći svoja znanja i vještine, kao i institucionalnu povezanost sa svim važnim kreatorima javne politike u Crnoj Gori, pravovremeno i odgovorno kreira sadržaj i pronalazi sve neophode informacije.

Svi podaci objavljeni na Portalu su odgovornost IPC Tehnopolis-a, bilo da su preuzeti sa javnih ili bilo kojih drugih izvora informisanja, osim ako nije drugačije naznačeno.

Radi ostvarivanja svojih ciljeva, Privredni portal će organizovati razne tematske edukacije, seminare, sprovoditi istraživanja, a sve u interesu jasnijeg i transparentnijeg pružanja informacija iz domena privrednih trendova i aktuelnosti.

Svi prijedlozi, pohvale i kritike su dobrodošli, stoga budite slobodni da nam se obratite.

Hvala što posjećujete naš portal.