hrvatski-telekom-635x330

Novi vlasnik crnogorskog Telekoma otpušta dodatnih 100 radnika

Hrvatski Telekom, kako saznaje Novi list, uskoro planira da otpusti još stotinu stalno zaposlenih radnika, iz različitih sektora – prodaje i finansija, marketinga, operative – čime će se broj radnika ove kompanije, koja je na početku svoje privatizacije 1999. godine imala preko 11.500 ljudi, svesti na oko 3.600 zaposlenih.

HT kontinuirano sprovodi procese optimizacije poslovanja i transformacije kako bi se očuvala operativna učinkovitost te osigurao potencijal za dugoročni, održivi rast. Radnici, koji odlaze iz kompanije kao višak, neće biti zamijenjeni agencijskim radnicima. Isto tako, uz redovna prava iz kolektivnog ugovora, radnici imaju pravo i na stimulativnu otpremninu”, stoji u službenom odgovoru HT-a Novom listu.

HT, potvrđuje predsjednik Hrvatskog sindikata telekomunikacija Juko Cikojević, već ima 1.200 agencijskih radnika, kao i oko 600 studenata koji rade za kompaniju na različitim poslovima.

Zamislite kako je sad kolegama koji su stalno zaposleni i biće otpušteni. Oni nisu tehnološki višak, već je riječ o nasilnom smanjenju broja radnika. Agencijski su radnici puno jeftiniji za kompaniju. Priprema se stotinjak otkaza u ovoj godini, svake godine ide određeni broj otpuštanja, u zavisnosti od toga kakav nalog dođe od vlasnika, Deutsche Telekom“, kaže Cikojević.

Sindikat na nove otkaze, napominje, neće pristati. Kakve akcije priprema, Cikojević za sada ne otkriva, no ističe kako će hrvatska javnost na vrijeme biti upoznata sa svim informacijama, a sindikalne će akcije, dodaje, biti usmjerene i prema državi, koja je omogućila agencijsko zapošljavanje.

Ne mogu otkaz dobijati radnici koji rade prekovremeno, i ubijaju se od posla, koji kompaniji donose novac. HT bilježi dobre poslovne rezultate, i umjesto da se radnici za to nagrađuju, otpuštajuse“, kaže Cikojević. U HT-u se može čuti kako odluka o otpuštanjima službeno još nije donesena pa ne mogu komentarisati sindikalnu brojku od stotinu otkaza. Dodaju samo da su dio industrije u kojoj se stalno događaju tehnološke promjene, i kojima se kompanija mora prilagođavati.

Kako napominju u sindikatu, otpremnina iznosi 6.400 kuna (oko 850 eura) po godini radnog staža.

U kompaniji nema više puno ljudi koji su ovdje više od 20 godina, što znači da ni te otpremnine više neće iznositi po 200, 300 hiljada kuna, kao nekad, već do sto hiljada kuna. To su uglavnom mladi ljudi, i kakva je njihova perspektiva?“, pita se Cikojević.

Izvor: bankar.me