wizz-660x330

Nova pravila u Wizz Air-u: Nema više doplate za ručni prtljag

Low-cost kompanija Wizz Air predstavila je nova pravila za prevoz ručnog prtljaga, koja omogućavaju svim putnicima jedan besplatan komad ručnog prtljaga.

Putnici će automatski imati pravo na jedan komad ručnog prtljaga maksimalnih dimenzija 55x40x23cm i maksimalne težine 10kg, što će biti uključeno u cijenu karte. Sem toga putnici će moći da unesu i robu koju su kupili u duty free prodavnici na aerodromu nakon pasoške kotrole, saopšteno je iz kompanije.

Za one putnike kojima je potrebno više ručnog prtljaga postoji WIZZ Priority usluga, uz koju će moći da ponesu još jedan, manji, komad ručnog prtljaga i da ga smjeste ispod sjedišta. Ovaj prtljag može imati maksimalne dimenzije 40x30x18. Uz ovu uslugu će im biti garantovan smještaj standardnog ručnog prtljaga (55x40x23) unutar putničke kabine. WIZZ Priority takođe omogućava putnicima da izbjegnu redove prilikom ukrcavanja i da budu među prvima koji će se ukrcati u avion (WIZZ Priority usluga je takođe dostupna putnicima koji kupuju WIZZ Go, WIZZ Plus i WIZZ Privilege Pass).

Izvor: Bankar

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *