duvannn-1000x555

NDKP isplatio proizvođačima pola novca

Novi duvanski kombinat NDKP isplatio je juče proizvođačima polovinu novca iz ovogodišnjeg otkupa duvana, saopštio je Pobjedi predsjednik Udruženja proizvođača duvana Podgorica Hamdija Ljujković.

“Otkup je počeo 4. decembra i završen je. Isplaćeno nam je 50 odsto sredstava, a sa direktorkom NDKP-a Savkom Darmanović sam dogovorio da će nam ostatak isplatiti nakon Nove godine”, kazao je Ljujković.

Podsjeća da je stari DKP kasnio sa isplatom duvana i po godinu.

“Zadovoljan sam dosadašnjom saradnjom sa upravom NDKP-a, a posebno sa direktoricom, koja se založila za skraćenje roka isplate i povećanje otkupne cijene”, rekao je Darmanović.

Podsjetio je da se ove godine duvan plaća po 15 centi većoj cijeni po kilogramu od prošlogodišnje, odnosno 2,25 eura za A klasu i dva eura za B klasu.

Novi vlasnici ranije su povećali otkupnu cijenu za 15 centi, tako da je ukupno povećanje 30 centi u odnosu na cijenu koju je plaćao stari DKP.

Ugovor o dokapitalizaciji NDKP-a su u februaru 2016. godine potpisali predstavnici Vlade i Glavnog grada sa investitorom kompanijom BMJ Industries iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Izvor: Cdm

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *