market-660x330

Najveći hedge fond na svijetu upozorio na opasan period za ekonomiju

Business Insider prenosi poruke najvećeg svjetskog hedge fonda koji je oglasio alarm za maltene sve vrste finansijske imovine.

Teško se sjetiti tako oštrog upozorenja koje je stiglo od tako velikog i toliko ozbiljno finansijskog igrača. Bridgewater upravlja s imovinom vrijednom 150 milijardi dolara.

„Imamo medveđi stav prema zamalo svim oblicima finansijske imovine“, poručila je ta kompanijama svojim klijentima prošle nedjelje, a što je prvi objavio blog ZeroHedge. Valja pojasniti da su ‘medvjeđe pozicije’ finansijski žargon Wall Streeta za tržište u trendu pada, nasuprot tržištu u znaku bika koje obilježava trend rasta. U toj poruci svojim ulagačima iz Bridgwatera poručili su nadalje kako na tržištima i dalje vlada ‘goldilock’ atmosfera te da se rizici i dalje samo gomilaju.

Nadalje, Bridgewater predviđa da će krivulja prinosa na hartije  američkog Treasurya ostati ravna, ali će nafta doći na 62 dolara te dolar pasti za 3,5 posto.

„2019 će biti opasno razdoblje za ekonomiju dok se odvija fiskalni stimulus, a Fed provodi zatezanje“, napisali su dalje u Bridgewateru te su procijenili da je zbog toga što „tržišta imovine vode ekonomiju za investitore opasnost već stigla“.

Još ranije ovaj mjesec Bridgewater je upozorio da su tržišta na ’10 sati’, a kad kazaljka dođe na ’12 sati’, doći će do snažnog stezanja likvidnosti.

Izvor: Bankar

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *