img_20170825_142457-1000x555

Na prostoru nekadašnjeg Duvanskog grade podzemnu garažu

Zetagradnja će na prostoru nekadašnjeg Duvanskog kombinata graditi dvoetažnu podzemnu garažu, na parceli gdje ova kompanija već pravi stambeno poslovni kompleks.

Vrijednost investicije je 1,7 miliona eura. Zetagradnja, podgoričkog biznismena Blagote Radovića, dobila je saglasnost na idejno rješenje garaže od glavnog državnog arhitekte Dušana Vuksanovića. Bruto površina podzemne dvoetažne garaže je 10.640 kavdrata, a ukupno je predviđeno 414 parking mjesta u ovoj garaži. Na ovoj urbanističkoj parceli nijesu planirana parking mjesta, poštoje predviđena izgradnjajedinstvene podzemne garaže ispod cijelog kompleksa. Izgradnja garaže planiranaje u sedam faza, a ostalih objekata ovog kompleksa u osam faza. Lokacija zauzima ukupnu površinu od 42.416 kvadrata.

Do garažnog prostora dolaziće se sa dvije ulazno-silazne rampe iz Ljubljanske i Ulice Marka Radovića. Zetagradnja je prošlog ljeta srušila DKP. Plac je kupila za 7,3 miliona eura, jer joj je oprošteno 5,9 miliona eura pošto je imovinu preuzela sa zakašnjenjem.

Izvor: Cdm

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *