montenegro-airlines-660x330

Montenegro Airlines bira novi bord direktora 31. januara

Vanredna sjednica Skupštine akcionara Montenegro erlajnza (MA), koja je trebalo da se održi sjutra, odložena je za 31. januar.

Akcionari nacionalne aviokompanije trebalo bi da na sjednici donesu odluku o razrješenju članova Odbora direktora MA i izboru članova novog borda. Na dnevnom redu sjednice su i izmjene i dopune statuta kompanije. Vlada posjeduje 99,9 odsto akcija nacionalnog avioprevoznika.

Aktuelna predsjednica Odbora direktora MA Daliborka Pejović saopštila je ranije da je podnijela zahtjev za razrješenje sa te funkcije.

Pejović će ubuduće biti poslanica u Skupštini, a funkciju u odboru nacionalne avio-kompanije obavljaće sve dok je Skupština akcionara ne razriješi. Prije desetak dana zabilježena su brojna kašnjenja i otkazivanja letova nacionalne avio-kompanije, tihi štrajk kopilota zbog selektivne isplate zarada i ostavke odgovornog rukovodioca i šefa tehničkog održavanja Darka Abramovića i Aleksandra Drakića.

Predsjednik Vlade Duško Marković naložio je prošle sedmice ministru saobraćaja i pomorstva Osmanu Nurkoviću, čijem resoru pripada državno preduzeće MA, da u najkraćem roku pripremi i dostavi Vladi detaljnu informaciju o trenutnom stanju u nacionalnoj avio-kompaniji, kako bi se što brže počeli rješavati problemi u nacionalnom avioprevozniku.

Prema saznanjima Pobjede, Ministarstvo saobraćaja je pripremilo informaciju o stanju u Montenegro erlajnzu.

“Vlada pažljivo i detaljno razmatra situaciju u nacionalnom avio-prevozniku. Prikupljaju se sve relevantne informacije da bi se u najskorije vrijeme moglo naći rješenje za MA”, saopšteno je u petak Pobjedi iz Vlade.

Izvor: bankar.me