autoput

Ministarstvo traži dozvolu za dalekovod na auto-putu

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva tražilo je građevinsku dozvolu za izgradnju priključnih dalekovoda i trafostanica za prioritetnu dionicu auto-puta od Smokovca do Mateševa, piše Pobjeda.

U zahtjevu se navodi da se traži gradnja dvije trafostanice 110/20 kilo volti (kV), kao i priključnih dalekovoda za te trafostanice.

Traži se i gradnja trafostanice 220/110/35 Podgorica 1, kao i izgradnja dalekovodnog polja za 110 kV dalekovod Podgorica Smokovac Mrke.

Ovi elektroenergetski objekti će biti smješteni u okviru katastarskih opština: Podgorica 2, Doljani, Rogami, Đurkovići, Mrke u opštini Podgorica, kao i u okviru katastarskih opština Jabuka, Mateševo, Kraljske Bare i Sunga u opštini Kolašin.

Ministarstvo saobraćaja uputilio je 22. oktobra zahtjev Ministarstvu održivog razvoja za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju objekata za vodosnabdijevanje.

Ministar saobraćaja Osman Nurković je prije 15-ak dana kazao da je Vlada u finalnim pregovorima za potpisivanje aneksa ugovora sa kompanijom CRBC za izgradnju elektroenergetskih i objekata za vodosnabdijevanje, koji nisu bili ugovoreni, te priključnog puta u Smokovcu. Ocijenio je da su stvarni troškovi 80 miliona eura, odnosno deset odsto više, koliko je povećanje cijene auto-puta predviđeno ugovorom o izgradnji.

Izvor: Cdm

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *