korpa

Ministarstvo ekonomije: Položaj potrošača biće sve bolji

Položaj crnogorskih potrošača u društvu i odnos trgovaca prema njima iz godine u godinu biće sve bolji, uz nezaustavljiv tok progresivnih promjena, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.

Iz Ministarstva su svim potrošačima u Crnoj Gori čestitali 15. mart – Svjetski dan prava potrošača, koji se ove godine obilježava pod sloganom „Izgradimo digitalni svijet kojem potrošači mogu vjerovati“.

Kako je saopšteno, tema obuhvata četiri ključna područja digitalnih pitanja za potrošače, i to pravo na pristup i izbor digitalnih usluga, mogućnost online reklamacije, pravo na cjelovitu i istinitu informaciju i sigurnost podataka na internetu.

„Crnogorski potrošači mogu sa zadovoljstvom očekivati svaki naredni Dan prava potrošača, jer će njihov položaj u društvu i odnos trgovaca prema njima iz godine u godinu biti unaprijeđivan uz nezaustavljiv tok progresivnih promjena kojima doprinosi rad svih subjekata u sistemu potrošačkih prava“, kazali su iz Ministarstva.

Ministarstvo ekonomije, kako navode, kao ključni nosilac politike zaštite potrošača, u proteklom periodu postiglo je značajne rezultate u usaglašavanju zakonodavnog dijela sa pravnom tekovinom EU, a napredak je vidljiv i kroz osnivanje i rad samog Savjeta za zaštitu potrošača.

„Aktivnosti Savjeta fokusirane su, između ostalog, na poboljšanju položaja potrošača u Crnoj Gori, tačnije praćenje stanja zaštite potrošača na tržištu i predlaganja odgovarajućih mjera i aktivnosti, razmatranje nacrta propisa koji se donose u ovoj oblasti, davanja mišljenja o potrebi izmjena i dopuna postojećih i donošenju novih propisa u oblasti zaštite potrošača i slično“, rekli su iz Ministarstva.

Kako dodaju, potošači su iz godine u godinu aktivniji, pa su se Savjetu obraćali za preporuke kako da iskoriste svoja zakonska prava, kako da reaguju o određenim situacijma kada smatraju da su ima prava ugrožena ili narušena.

„Značajna komunikacija potrošača i Savjeta sprovedena je kroz formalne, ali i neformalne kanale komunikacija mejlom, telefon, ili neposrednim dijalogom sa predstavnicima Savjeta. Najčešće primjedbe potrošača su se odnosile na nepravilno isticanje cijene, obmanjujuće cijene, neisticanje cijena na proizvodima i uslugama koji su u prometu“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo ekonomije, kako su rekli, iz godine u godinu apeluje na sve potrošače koriste svoja zakonom omogućena potrošačka prava.

„Ako ste nezadovoljni kupljenim proizvodom ili pruženom uslugom, iznosom računa, ugovornim odredbama, preduzmite sljedeće korake da zaštitite svoje potrošačko pravo: podnesite prigovor trgovcu, trgovac je dužan da odgovori u roku od 8 dana, ukoliko trgovac ne odgovori u predviđenom roku, potrošač se obraća nadležnom inspekcijskom organu, ukoliko trgovac odbije prigovor potrošača, potrošač se obraća nadležnom inspekcijskom organu ili svoju zaštitu može potražiti u vansudskom ili sudskom postupku ili se može obratiti NVO za zaštitu potrošača“, rekli su iz Ministarstva.

U pogledu jačanja zakonodavnog okvira na ovom području, dodaje se u saopštenju, Vlada je nedavno usvojila Zakon o nedozvoljnom oglašavanju, a u skoro vrijeme se očekuje usvajanje i Zakona o izmjenama i dopunama zakona o zaštiti potrošača.

Na osnovu toga, kako je saopšteno, omogućiće se efikasnija zaštita potrošača kako u dijelu obmanjućeg oglašavanja kod pružanja usluga i prodaje proizvoda, bezbjednosti proizvoda, koordinacije u nadležnosti inspekcijskih organa na području zaštite potrošača, rada arbitražnog odbora za vansudsko rješavanje sporova potrošača, kao i podrške organizacijama potrošača u sprovođenju projekata na području potrošačke politike.

Svjetski dan prava potrošača (World Consumer Rights Day), svoje porijeklo ima u „Deklaraciji o osnovnim pravima potrošača“ koju je donio bivši američki predsjednik Džon F. Kenedi 1962. godine. Prvi put je Svjetski dan prava potrošača obilježen 15. marta 1983.

“Stoga se svake godine širom svijeta sprovode razne kampanje kako bi se obilježio ovaj dan, a ujedno omogućila i promocija sveobuhvatnih temeljnih prava svih potrošača“, kazali su iz Ministarstva.

 

Izvor: cdm.me

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *