2017-12-19-mek-dragica-sekulic-i-mvp-madjarske-peter-sijarto-foto-1

Mađari žele da ulažu u naš energetski sektor

Mađarske kompanije zainteresovane su za investiranje u energetski sektor Crne Gore, posebno za ulaganje u proizvodne energetske kapacitete, zaključeno je na sastanku ministarke ekonomije Dragice Sekulić i ministra vanjskih poslova i trgovine Mađarske Petera Sijarta.

Sijarto je, tom prilikom, kazao da Crna Gora ima važnu poziciju na energetskoj mapi Zapadnog Balkana, ali da je Mađarska ne posmatra samo kao tranzitnu zemlju kada je transport električne energije u pitanju, već kao zemlju velikog energetskog potencijala i mogućnosti za ulaganja.

Govoreći o projektu realizacije podmorskog kabla između Crne Gore i Italije, Sekulić je istakla da će njegovom realizacijom Crna Gora postati značajna veza za tranzit električne energije iz ovog dijela Evrope ka Evropskoj uniji, ali i da ovaj projekat stvara sve preduslove za povećanje interesovanja stranih kompanija za ulaganje u energetski sektor u Crnoj Gori.

Sekulić je upoznala mađarskog kolegu sa aktuelnim dešavanjima iz oblasti energetike, ali i privrede, izrazivši nadu da će mađarski investitori pronaći svoj interes za ulaganja u Crnoj Gori.

Na sastanku je bilo riječi i o poslovnom ambijentu u Crnoj Gori, uz ocjenu da postoje uslovi da broj mađarskih kompanije koje ovdje posluju može biti veći.

Izvor: Cdm

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *