luka-bar-660x330

Ivanović u trci za direktora Luke Bar

Na konkurs za izvršnog direktora Luke Bar prijavila su se četvorica kandidata, od kojih trojica imaju iskustva u rukovođenju u toj kompaniji.

Na konkurs za upražnjeno mjesto izvršnog direktora ranije su se prijavili Vladan Vučelić,direktor podgoričkog Vodovoda, sadašnji vršilac dužnosti izvršnog direktora Luke Dragan Nikezić a naš portal je juče prenio vijest da je kandidaturu podnio i doskorašnji izvršni direktor barske kompanije Zarija Franović.

Pored ove trojice, dokumenta je predao i  dr Željko Ivanović, dugogodišnji lučki radnik i funkcioner. On je prije podjele Luke bio rukovodilac Službe priveza i odveza brodova, a potom je radio u Sektoru razvoja. Poslije diobe preduzeća, bio je u Port of Adria. Nakon doktoriranja, posvetio se konsultantskim i predavačkim poslovima, a zatim i privatnom biznisu.

Mjesto izvršnog direktora Luke Bar upražnjeno je nakon što je Zarija Franović smijenjen početkom oktobra, nakon čega je Vlada razriješila odbor direktora na čelu sa Anđelkom Lojpurom.

Najozbiljniji kandidat za direktorsku fotelju je Vladan Vučelić, kojem u decembru ističe mandat na čelu Vodovoda.

Prema nezvaničnim infromacijama, izvršni direktor bi trebalo da se izabere do kraja sedmice, iako je vanredna skupština akcionara zakazana za 10. decembar.

Izvor: Bankar

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *