irf-eib

IRF će zaključiti kredit sa EIB-om od 100 miliona eura

Vlada je danas dala saglasnost Investiciono-razvojnom fondu da sa Evropskom investicionom bankom (EIB) zaključi kreditni aranžman u iznosu od 100 miliona eura za finansiranje malih i srednjih preduzeća i prioritetnih projekata.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Vlada je u okviru politike podrške razvoju biznisa, usvojila Informaciju o kreditnom aranžmanu Investiciono-razvojnog fonda Crne Gore sa EIB-om.

„I dala saglasnost na Ugovor o kreditnom aranžmanu u iznosu od 100 miliona eura za finansiranje malih i srednjih preduzeća i prioritetnih projekata“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je u raspravi ponovljeno opredjeljenje Vlade da i na taj način stimuliše otvaranje novih radnih mjesta i valorizaciju prirodnih resursa.

Na sjednici je utvrđen i Predlog zakona o nedozvoljenom oglašavanju.

„Osnovni razlozi za donošenje ovog zakona su usaglašavanje nacionalnog sa zakonodavstvom Evropske unije, veća zaštita trgovaca od nelojalne konkurencije na tržištu, dok će potrošači steći veći stepen sigurnosti pri kupovini roba i usluga koje se nude putem oglašavanja“, navodi se u saopštenju.

Vlada je utvrdila i Predlog zakona o elektoronskoj identifikaciji i elektronskom potpisu.

Kako je saopšteno, cilj donošenja tog zakona je povećanje povjerenja u elektronske transakcije putem uređenja sigurnog i pouzdanog pravnog okvira, brz napredak u ključnim oblastima digitalne ekonomije i promovisanje jedinstvenog digitalnog tržišta, olakšavanjem prekogranične upotrebe usluga na internetu.

 

Izvor: cdm.me

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *