biznis-zona-babica-polje-mojkovac-1000x555

Interesovanja ima, očekuju konkretne investicije u sjever CG

Mogućnost ulaganja za razvoj biznisa uz odgovarajuće pogodnosti zakupa, smanjenje poreza i komunalnih naknada, aduti su za privlačenje mahom stranih investitora u koje se uzdaju u mojkovačkoj i beranskoj opštini, piše Pobjeda.

U Mojkovcu su stvari još u povoju jer biznis zona čeka infrastrukturu i investitore. Biznis zona Babića Polje, površine pet hektara, proglašena u maju ove godine, i to po drugi put, što je njena posebnost, nudi investitorima izuzetne povoljnosti, ali njih još nema, jer je taj raj za njih i dalje obična livada bez i jednog detalja infrastrukture. No, i to će se već naredne godine promijeniti.

Ulaganje za start

Premijer Crne Gore Duško Marković je, naime, tokom posjete Mojkovcu prošlog mjeseca, obećao da će Vlada naredne godine izdvojiti pola miliona eura za infrastrukturu u mojkovačkoj biznis zoni.

Investitori, a zainteresovanih ima, potvrdila je menadžerka biznis zone Bojana Zejak, moći će tada da dođu i iskoriste niz povoljnosti koje im se nude na tom prostoru.

“Za ulaganje u mojkovački biznis raj interesovanje je do sada pokazalo više od trideset uglavnom stranih investitora. Na brojnim sastancima, organizovanim uglavnom u kabinetu predsjednika opštine Dejana Medojevića, veliko interesovanje za ulaganje u biznis zonu pokazali su investitori iz Turske, Italije, Švajcarske, Hrvatske i još nekoliko evropskih zemalja. Posebno su za Babića Polje zainteresovani Kinezi”, kazala je ona.

Potencijalni investitori, kako tvrdi, čekaju infrastrukturu biznis zone, analiziraju resurse kojima raspolažemo i prave procjene o isplativosti ulaganja.

“Mislim da se njihova interesovanja kreću u okvirima naših strateških razvojnih planova, u kojima dominantnu ulogu imaju razvoj turizma i poljoprivrede, kao i drvoprerada i mala i srednja preduzeća. Tu su i rudna bogatstva olova i cinka. Vjerujem da ćemo u dogledno vrijeme imati prvog investitora u biznis zonu u oblastima proizvodnje i veletrgovine, i zbog razvojnih potencijala opštine, ali i uslova koji se nude investitorima u biznis zoni, saobraćajno odlično povezanom sa širim okruženjem”, kazala je Zejak.

Izvor: Cdm

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *