ifad

IFAD: Zvanično otvaranje Projekta razvoja klastera i transformacije ruralnih područja

Projekat razvoja klastera i transformacije ruralnih područja, koji Vlada Crne Gore sprovodi sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD) biće zvanično otvoren u petak, 7. jula u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis, sa početkom u 10:30 h.

Na otvaranju IFAD projekta govoriće potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja mr Milutin Simović i direktorka IFAD-a za Bliski Istok, Sjevernu Afriku, Evropu i Centralnu Aziju, dr Kalida Buzar (Khalida Bouzard).

U ime opština u kojima se implementira projekat obratiće se predsjednik Opštine Nikšić, Veselin Grbović, a zvaničnom otvaranju prisustvovaće predstavnici opština, predstavnici ministarstava i institucija, udruženja poljoprivrednih proizvođača i kompanija iz oblasti poljoprivrede.

Prema Sporazumu koji su predstavnici Vlade Crne Gore i IFAD-a potpisali 12. maja 2017. godine u sjedištu te organizacije u Rimu, Crnoj Gori su, kao članici IFAD-a, odobrena veoma povoljna kreditna sredstva u iznosu od 3,9 miliona eura i bespovratna podrška u iznosu od 1,9 miliona eura, za unapređenje poljoprivredne proizvodnje i infrastrukture u ruralnim područjima Crne Gore. Uz predviđenu kontribuciju Vlade Crne Gore i lokalnih uprava, ukupna vrijednost projekta je 13,6 miliona eura.

Projektom je obuhvaćeno sedam opština: Nikšić, Šavnik, Žabljak, Mojkovac, Bijelo Polje, Petnjica i Berane.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *