capture

Crna Gora zainteresovana za marokanska iskustva u korišćenju solarne energije

Crna Gora zainteresovana za marokanska iskustva u korišćenju solarne energije, kazao je premijer Duško Marković, koji je danas primio predsjednika Predstavničkog doma Parlamenta Maroka Habiba el Malkija.

Obostrano je konstatovano da dvije prijateljske države njeguju dobre i sadržajne bilateralne odnose utemeljene još za vrijeme Jugoslavije i da i Crna Gora i Maroko vide zajednički interes za dalje unapređenje saradanje posebno na ekonomskom planu.

Marković je upoznao sagovornika sa političkim i ekonomskim prioritetima Vlade rekavši, među ostalim, da su bezbjednost i unutrašnja stabilnost bile najvažnije pretpostavke za odlične rezultate koje je postigla u prošloj godini i u prvoj polovini ove godine na ekonomskom planu.

 capture1

“Mi smo mala zemlja koja mnogo polaže na svoju stabilnost i sigurnost jer od toga zavisi naš ekonomski prosperitet i naš cilj, a to je podizanje stanarda i kvaliteta života građana“, rekao je Marković.

Habib el Malki čestitao je premijeru na članstvu Crne Gore u NATO-u ocijenivši da je ono doprinijelo stabilnosti Zapadnog Balkana i da je to što je naša zemlja zavrijedila ulazak u Sjevernoatlantski savez pokazatelj međunarodnog ugleda Crne Gore.

 capture2

Takođe je kazao da se zaljubio u Crnu Goru, te da ne bi odlazio iz nje.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *