fuel-1596622_960_720

Cijene goriva u CG i dalje među prosječnim u regionu

Cijene goriva u Crnoj Gori i dalje su na nivou prosječnih u regionu, bez obzira na posljednje pojeftinjenje, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

Ministarstvo je objavilo novi sedmični Bilten o cijenama naftnih derivata, koji pokazuje da litar eurosupera 95 u Crnoj Gori i Srbiji košta po 1,28 eura, u Hrvatskoj 1,3 eura, a u Albaniji 1,47 eura.

Litar eurosupera 95 jeftiniji je u Bosni i Hercegovini, gdje košta 1,19 eura i Makedoniji, gdje je njegova cijena od 1,02 eura ujedno i najniža u Evropi.

Eurosuper 95 najskuplji je u Italiji, gdje litar košta 1,6 eura.

Kada je u pitanju eurodizel, litar u Crnoj Gori košta 1,26 eura.

Eurodizel u Albaniji košta 1,46 eura, Srbiji 1,4 eura, a Hrvatskoj 1,35 eura.

Eurodizel je jefitniji u BiH, gdje litar košta 1,19 eura i u Makedoniji 99 centi, što je njegova najniža cijena u Evropi.

Eurodizel je najskuplji u Švedskoj i košta, 1,54 eura.

Gorivo je u Crnoj Gori početkom sedmice pojeftinilo pet do šest centi.

Iz Ministarstva su tada kazali da su cijene goriva u Crnoj Gori u prethodna dva obračuna u prosjeku smanjene osam do deset centi.

Naredni obračun će se, prema odredbama Uredbe o načinu obrazovanja maksimalnih maloprodajnih cijena naftnih derivata, obaviti 10. decembra, a eventualno izmijenjene vrijednosti naftnih derivata važiće od 11. decembra.

Ministarstvo, odnosno njegov Direktorat za energetiku, od 21. septembra, na sedmičnom nivou, objavljuje osnovne podatke vezane za maloprodaju naftnih derivata, odnosno uporedne cijena goriva u okruženju.

Izvor: www.rtcg.me

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *