21458296_512160265785602_8927538306841095267_o-1000x555

CEDIS izdvaja oko million eura za pripremu mreže za ljeto

CEDIS izdvaja oko milion eura za pripremu mreže i objekata za ljetnju sezonu, saopšteno je iz te kompanije. Kako Navode, započeli su redovni godišnji remont trafo-stanica na Crnogorskom primorju, Cetinju i Podgorici.

Objašnjavaju da je Remont objekata dio opsežnih aktivnosti koje CEDIS preduzima u cilju prirpeme objekata i mreže za ljetnju turističku sezonu, kada usljed povećanja potrošnje dolazi do značajnog opterećenja distributivnog sistema.

Objašnjavaju da je plan podrazumijeva remont trideset i tri trafostanice naponskog nivoa 35/x kV na području primorskih opština do kraja aprila, dok će distributivni objekti u Podgorici i Cetinju biti remontovani u junu i tokom prve polovine jula.

Aktivnosti su započeli remontom trafostanica u Tivtu i Herceg Novom, a do kraja ovog mjeseca biće remontovani i objekti u Kotoru. Navedene aktivnosti će neznatno uticati na isključenja korisnika sa mreže.

“Za mart je planiran remont objekata u Baru i Budvi, a za prvu polovinu aprila remont četiri 35/10 kV trafostanice u Ulcinju. Takođe, neposredno pred početak sezone ekipe će obići sve trafostanice na primorju, biće aktivirana rashladna oprema za energetske transformatore i urađeno podešavanje termičkih zaštita, radi prilagođavanja ekstremno visokim temperaturama i opterećenjima“, naveo je šef službe za održavanje trafostanica 35/x kV i kablova, Ivan Brajović.

Dežurne ekipe su tokom sezone konstantno u pripravnosti i u rekordnom roku intervenišu u slučaju problema u napajanju, dodao je Brajović.

U martu će biti započete i aktivnosti na remontu dalekovoda 35kV naponskog nivoa, u okviru kojih će do kraja maja biti remontovano preko 155 kilometara vodova na području primorskih opština.

Priprema za ljeto obuhvata i obilazak (revizija) i remont mreže i objekata nižeg naponskog nivoa, koje će u primorskim opštinama biti završene pred sezonu.

Prema preliminarnim projekcijama CEDIS će za ovogodišnju pripremu objekata i mreže (Podgorica, Cetinje i primorske opštine) za ljetnju turističku sezonu izdvojiti oko million eura.

Izvor: Cdm

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *