ministarstvo-ekonomije-rtcg-1

Biznis karavan u petak u Nikšiću

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić posjetiće u petak, 29. 09. opštinu Nikšić, gdje će, shodno agendi događaja, zajedno sa gradonačelnikom Veselinom Grbovićem otvoriti Biznis karavan koji će se održati u Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis sa početkom u 15:00 sati.

Uvodna izlaganja su otvorena za javnost, nakon čega se nastavlja sa radnim dijelom Biznis karavana. Na kraju sastanka u 17:00 sati predviđene su izjave za javnost ministarke Sekulić i gradonačelnika.

Ministarstvo ekonomije je, uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), pokrenulo Biznis karavan – karavan dobrih poslovnih prilika, kako bi obišli sve opštine u Crnoj Gori i u direktnoj komunikaciji upoznali privrednike sa svim programima podrške razvoju biznisa koje Ministarstvo ekonomije sprovodi.

Do sada Biznis karavan je posjetio 9 crnogorskih opština, i to Bijelo Polje, Berane, Mojkovac, Kolašin, Pljevlja, Šavnik, Žabljak, Cetinje i Danilovgrad.

Ministarstvo ekonomije sprovodi devet programa podrške privredi. Većina programa zasniva se na finansijskoj podršci investitorima, odnosno preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima, koja se realizuje po principu subvencija, refundacije dijela sredstava ili oslobađanja, odnosno smanjenja naknada i poreza – u zavisnosti od samog programa.

Osnovni cilj projekta je da se, kroz unapređenje poslovnog ambijenta, aktiviranje sektora malih i srednjih preduzeća, privlačenje novih investitora i povećanje stope zaposlenosti naročito u manje razvijenim područjima zemlje, utiče na povećanje konkurentnosti privrede i prevazilaženje regionalnih socio-ekonomskih razlika.

agenda

undp-brosura-programi-podsticanja-biznisa

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *