alibaba-810x424

Alibaba gradi distributivni centar u Hrvatskoj?

Alibaba, kineska kompanija za onlajn trgovinu, želi da u Zadru napravi distributivni centar za čitavu Evropu, kako navode hrvatski mediji, pozivajući se na izjavu kineskog lobiste i predsjednika Evroazijske poslovne asocijacije Davida Lekaja.

Uprava ovog trgovačkog diva Alibaba je, prema njegovim riječima, nedavno donijela odluku o nastavku aktivnosti vezanih za poslovnu zonu Crno u Zadru, čime je taj grad, kako naglašava, ucrtan u katalog kineskih institucionalnih investitora.

Najveća marketinška prednost Alibabe krije se u besplatnoj dostavi. Međutim, mnogi naši sugrađani koji kupuju preko interneta su primijetili najveći nedostatak takve trgovine, jer je relativno dugo razdoblje od plaćanja do isporuke robe. To Alibaba želi da premosti jednim velikim stovarištem u Zadru“, rekao je Lekaj.

Osim poslovne zone Crno, kompanija Alibaba je, kako kaže, zainteresovana i za izgradnju filmskog studija.

Lekaj navodi da je o tome nedavno razgovarao sa glumcem Radetom Šerbedžijom, koji je skloniji ideji da Rijeka bude lokacija novog filmskog studija. Međutim, čelnicima kompanije se navodno više dopao Zadar.

Izvor: marketnetwork.rs